Bernard Schulte Voorhout BV:
al meer dan 100 jaar behaaglijk & vertrouwd

Honderd jaar bestaan en al met de zesde Bernard in de directie: Bernard Schulte BV is een familiebedrijf dat al jaren een begrip is in de Bollenstreek. Eigenlijk al langer dan 100 jaar. Rond 1800 kwam Bernard I vanuit het Duitse D├Ârsten naar Voorhout om zich te vestigen als gereedschaps- en hoefsmid. Bijna 100 jaar later zou Bernard IV zien dat de verwarming zijn intrede doet in de bollenschuren. Veelal geleverd en ge├»nstalleerd door Duitse bedrijven. Onder het mom ‘Dat kan ik ook’ stapt Bernard Schulte IV in 1908 in de wereld van de Centrale Verwarming. En met succes, blijkt 100 jaar later.

Het gaat goed in de wereld van de Centrale Verwarming. Er is ook veel ontwikkeling in de Bollenwereld. Heteluchtverwarming wordt ontwikkeld om bollen te drogen, maar ook om grote ruimtes als kerken en hallen te verwarmen. Bernard Schulte IV heeft het er druk mee. Naast leverancier van centrale verwarming is het bedrijf aan de Herenstraat in Voorhout ook nog steeds een smederij. Deze is inmiddels uitgebreid met de verkoop van gereedschappen, ijzerwaren, huishoudelijke artikelen, fietsen etcetera. Beide takken van sport lopen goed. In 1965 volgt een splitsing van het bedrijf, in goed overleg, door de twee broers Hyronimus en Bernard V. Hyronimus gaat verder in de ijzerwaren en Bernard V gaat verder met het installatiebedrijf.

Het installatiebedrijf verhuist in 1988 naar een nieuw pand aan de ’s Gravendamseweg om vervolgens in 2001 weer te verkassen naar het huidige pand aan de Nijverheidsweg. Door de jaren heen hebben alle Bernards in de directie de vele veranderingen op verwarmingsgebied meegemaakt. Van oliestookkachels tot de huidige computergestuurde HR ketels. Dit maakt dat er veel kennis zit in het bedrijf. Daarom kan iedereen, van particulier tot bedrijf, uitstekend terecht voor een goed advies bij Bernard Schulte BV in Voorhout.

 

Klimaatgroep NederlandStekUneto-VNI

Bernard Schulte Voorhout BV
Nijverheidsweg 10
2215 MH  Voorhout
0252 211 306
info@bernardschulte.nl